Vi har bytt namn!
Sousvideshop.se har blivit Kitchentech.se – nytt namn, samma trygghet
Klicka här och läs mer

Svensk nätbutik Svensk nätbutik

  Trygg E-handel

  Fri frakt över 800kr

   Snabb leverans

   Trustpilot: 4,5

Svensk nätbutik Svensk nätbutik   Fri frakt över 800kr   Snabb leverans  Anmeldelser4,5

köksassistenter och köksmaskiner

kaffe- och espressomaskiner Vakuumpåsar vakuumförpackare

professionell utrustning

komigångmedsousvide

Se alla Konro Yakitori Grillar

Konro Yakitori Grillar

pizzaugnar

Sous Vide Utrustning

Se alla dehydrator - torkugnar

Torkugnar

Allt i köksknivar

Köksknivar

Cybermonday

Historien bakom

Sous vide blev upptäckt av fysikern och uppfinnaren Sir Benjamin Thompson år 1799. Men tekniken började man först använda år 1960. Då använde man tekniken till konservering av mat i matvaruindustrin.
 

I mitten av 70- talet började kocken Georges Pralus, från restaurangen Troigros, att använda tekniken till tillagning av mat. Han upptäckte att man vid att vakuumpacka gåslever, och tillaga det i ett vattenbad på låg temperatur kunde undvika ojämna temperaturer och fick fram en mycket bättre smak och struktur i denna franska delikatess.
 

Senare började en annan framgångsrik herre inom området sous vide, Bruno Goussault, att forska i tillagning av andra matvaror. Han var en av de första att ställa upp tabeller med tider och temperaturer för de olika matvarorna.
 

En av nutidens största talesman för sous vide är Heston Blumenthal. På hans restaurant, The Fat Duck, finns det i stort sätt inga gränser för vilka tekniker han använder. Hans konstanta vilja att hitta och söka perfektion i allt han gör har gett hans restaurant 3 välförtjänta Michelinstjärnor.
 

Sous vide-tekniken är ett område som Heston Blumenthal är speciellt intresserad i, då det ger honom möjlighet för precision och perfekta resultat.

Köp din egen sous vide maskin här

Mest sålda